Varovanje zdravja ljudi z zanesljivim dovodom zraka

Z vami že več kot 40 let

V kolikor so v prostorih (stanovanjskih ali poslovnih enotah) s prisilnim odvodom zraka (kuhinjske nape in zračniki z ventilatorji, odsesovalni sistemi ipd.) vgrajene kurilne naprave odvisne od zraka v prostoru (npr. kamini, štedilniki, krušne peči, peči) mora biti preprečeno, da bi v prostorih s kurilno napravo nastal prevelik podtlak. To se lahko zagotovi s posebnimi napravami, ki izključijo obratovanje naprav s prisilnim odvodom zraka, če je v prostorih večji podtlak kot 4 Pa. Druga bolj preprosta rešitev je, da lahko naprave s prisilnim odvodom zraka obratujejo le, če je dovolj odprto okno ali druga odprtina, da je zagotovljeno dovolj zraka tako za kurilno napravo, kot tudi za ostale porabnike zraka.

Zanesljivi in profesionalni

Priporočamo montažo senzorja!


Priporočljivo je, da se iz varnostnih razlogov v prostore s kurilno napravo vgradi senzor, ki prisotne z zvočnim an ali tudi svetlobnim znakom opozarja na morebitno prisotnost dimnih plinov v prostoru kot je npr. senzor za CO. Ob vseh spremembah, ki pomenijo manjši dovod zraka v prostore, kot je zamenjava oken in vrat, vgradnja ali zamenjava kuhinjske nape ali ventilatorja za prezračevanje, vgradnja sušilnega stroja z odvodom zraka, dodatne kurilne naprave ipd., je potrebno ponovno preverit ustreznost dovoda zraka za kurilno napravo odvisno od zraka v prostoru. Za kurilne, dimovodne in prezračevalne naprave je treba zagotoviti redno vzdrževanje in storitve dimnikarske službe.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.